Clubs is traag, browser loopt vast, Clubhome wil niet laden
Posted by - NA -, Last modified by Team Clubs Support Centrum on 24 December 2013 01:58 PM

Het inrichten van een clubhome dient met enig beleid te gebeuren. Wie de modules/blokken gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn zal geen problemen ondervinden. Een goede clubhome daagt bezoekers uit verder in een club te kijken.

Gebruik niet teveel afbeeldingen!
Hoe meer afbeeldingen worden gebruikt, hoe meer KB's er door een browser moeten worden ingeladen. Hiervoor zijn geen regels, maar algemeen is het gebruikelijk dat er uitgegaan wordt van een totaal aantal KB's wat ligt tussen de 250 en 1000. Het is dus geheel afhankelijk van hoe groot de afbeeldingen zijn en hoeveel afbeeldingen er op de clubhome komen te staan.

HTML gebruik, de valkuil
Wie echter zelf met HTML aan de slag gaat kan voor verrassingen komen te staan. Het is van belang dat een clubhome geladen kan worden in een redelijke tijd. Grote websites hanteren vaak een maximum aan het aantal KB's voor een afbeelding.

Kies je er voor om met HTML zogenaamde slides te maken (d.m.v. Marquee), zorg er dan voor dat de te gebruiken afbeeldingen niet groter zijn dan 50 tot 80 KB. Uitgaande van een maximum van 1000 KB ( 1 MB = 1024 KB) zal dit inhouden dat je altijd nog een 15 tot 20 afbeeldingen op je clubhome in een slide kunt laten zien. Voor internet is dit al heel erg veel. Een clubhome moet niet de functie van het fotoalbum gaan overnemen. Het gaat ten koste van het bezoek en dus activiteit op een club.

Nadelige gevolgen
Wie zich niet aan de regeltjes wenst te houden kan bedrogen uitkomen. Te vaak zijn er meldingen van bezoekers van dergelijke clubs dat hun browser vastloopt of dat een club zich heel slecht laat inladen. Clubs is traag, lezen we dan nog wel eens, terwijl vaker de inhoud van een clubhome de veroorzaker is dan de servers van Clubs.

Helaas zien we nog wel eens clubs met een clubhome waar totaal 3000 tot 10.000 KB moet worden ingeladen. En zijn de servers van Clubs dan een keer wat trager, door de techniek of gewoon door drukte, dan zul je dat het eerst merken op die clubs (en er kan natuurlijk ook best wel wat mis zijn met de servers van Clubs, maar dat kunnen we niet controleren op een club met een overvolle Clubhome).

Ga niet uit van de prestaties van je eigen PC
Heb je de Clubhome eenmaal ingericht, ga dan niet uit van de prestaties van je eigen PC. Uiteraard is die van een ongekende kwaliteit, supersnel en zijn er nooit problemen met je verbinding. En dus heb je zelf nergens last van. Maar je bezoekers, beschikken die ook allemaal over een PC volgens de laatste stand der techniek? Meestal niet. De ervaring leert dat de gemiddelde leeftijd van een PC de laatste jaren meer en meer opgerekt is, juist doordat PC's beter zijn geworden. Maar het zijn geen alleskunners! Sta dus stil bij het feit dat we niet allemaal over die supercomputer beschikken!

Afbeeldingen verkleinen? Een handig programma!